top of page

OVERHEDEN

Elke  opleiding neemt afhankelijk van de opdrachtgever een halve dag tot een dag in beslag.
Wij bespreken uitvoerig uw initiatief vooraf met de mobiliteitsverantwoordelijke, de welzijnsverantwoordelijke of de sportverantwoordelijke  binnen uw gemeente of organisatie.

Elke evenement dat duurzame en sportieve aspecten kent, kunnen we een educatieve en praktisch invulling geven, tot het begeleiden van een  interactieve rijvaardigheidstocht en oefeningen.

Mobiliteit & Veiligheid

Bent U  mobiliteitsverantwoordelijke of verantwoordelijk voor veiligheid ?

 

De e-fiets verschijnt meer en meer in het straatbeeld en kent een spectaculaire groei. Dankzij de e- fiets kunnen we steeds langer mobiel blijven door dat duwtje in de rug.

 

De afgelopen jaren neemt echter het aantal ongevallen  met e- fietsen toe. Zij zijn zwaar(der) , moeilijker te hanteren  en  sneller.

Daarom is het belangrijk dat er VEILIG en BEHENDIG wordt gefietst.

 

Wij zijn een volstrekt neutrale en ongebonden organisatie die e-fiets cursussen  ontwikkelt en organiseert.

Door het aanleren van vaardigheden bevorderen we  het oordeelkudig e-fiets gebruik en dragen wij op een duurzame manier bij aan de verkeersveiligheid en mobiliteit.

 

Onze vormingen  zijn zowel voor beginnende, als ervaren e-fietsers die  zich veiliger en sportiever willen verplaatsten !

 

Een team van 6 deskundige medewerkers over heel Vlaanderen met een uitgebreide kennis van verkeersveiligheid en mobiliteit staat daarvoor garant.

Sport & Recreatie

Bent U sport of recreatieverantwoordelijke in uw stad/gemeente of organisatie ?

Het is belangrijk dat er VEILIG en BEHENDIG wordt omgegaan met deze nieuwe vorm van beweging.

Tijdens onze cursussen geven we informatie over de verschillende soorten e-fietsen en krijg je gewennings- en behendigheidstips. Ook een fietstocht onder begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Wie nog geen e-fiets heeft, kan vrijblijvend een testrit doen. Wie een e-fiets heeft mag deze gerust meebrengen.

Ook voorzien we behendigheidscursussen die  bestaande e-fiets gebruikers nog meer nuttige tips bijbrengen.

Deze vorming draagt er toe bij dat zowel de beginnende als ervaren fietser zich veiliger en sportiever te kunnen verplaatsten !

Welzijn en senioren

Bent U lid van de seniorenraad of verantwoordelijke seniorenbeleid van uw stad/gemeente of
organisatie ?
 
Door onze ervaring in het organiseren van activiteiten voor medioren en senioren brengen wij via clinics en workshops op een plezante manier met de e-fiets gebruik bij elke geïnteresseerde.
Ook organiseren we op diverse tijdstippen " uitstappen" waar de e-fiets in voorkomt
 
Als je op zoek bent naar een origineel en bovendien nuttig en duurzaam evenement kan je het nuttige aan het aangename  koppelen.
Op vraag van onze opdrachtgevers werden uitgebreide vaardigheidstrainingen uitgewerkt en werd er een module techniek-extra aan ons aanbod toegevoegd.
 
Mocht u overwegen een seniorenbeurs te organiseren dan kunnen we u hierbij deskundig adviseren en dit steeds zonder voorkeur van een merk.

bottom of page